اصطلاحات بازاریابی

در جهان بازاریابی به‌کار بردن اصطلاحات بازاریابی، روشی آکادمیک و استقبال‌شده است. این اصطلاحات می‌تواند برای رسیدن به هدفی که مفهوم را به‌درستی برساند، هم‌چنین ساده‌سازی و چکیده‌سازی مفهوم، کارایی داشته باشد.

اصطلاحات بازاریابی

لیست زیر به برخی از رایج‌ترین اصطلاحات بازاریابی می‌پردازد.

Dark Post

پست تاریک، یک پست تبلیغاتی هدفمند در رسانه‌های اجتماعی‌ست که هرگز به‌عنوان یک پست ارگانیک در فید(Feed) عمومی یا جدول زمانی حساب شما منتشر نمی‌شود. دنبال‌کنندگان شما هرگز آن را در فیدهای خود مشاهده نخواهند کرد. در عوض بر اساس عوامل جمعیتی، جغرافیایی یا رفتاری در فید خبری افراد یا گروه‌های کاربران هدف قرار می‌گیرد. این اغلب برای آزمایش پیام‌های مختلف با هدف قرار دادن اطلاعات جمعیتی خاص با استفاده از تبلیغات پولی یا ایجاد یک گروه یا رویداد خصوصی استفاده می‌شود. در حوزه‌ی تبلیغات، پست‌های تاریک نوعی از پست‌های رسانه‌های اجتماعی هستند که به کسب و کارها اجازه می‌دهد تا ایده‌های مختلفی را که دارند برای دریافت بازخورد در کمپین‌های بازاریابی، ارائه‌ی پیام‌های هدفمند به مخاطبان خاص و انتشار محتوایی که ممکن است برای صفحه مناسب نباشد یا برای یک گروه خاص در نظر گرفته شده، آزمایش کنند.

S.W.O.T

ماتریس یا تحلیل SWOT یکی از مفاهیم بازاریابی و مخفف نقاط قوت، ضعف، فرصت‌ها و تهدیدهاست. یک اصطلاح تحقیقاتی بازار است که در برنامه‌ریزی استراتژیک استفاده می‌شود. تجزیه و تحلیل SWOT تکنیکی برای ارزیابی عملکرد، رقابت، ریسک و پتانسیل کسب و کار است.

هم‌چنین کسب و کار را در جهت استراتژیی که قابلیت موفقیت دارد، راهنمایی می‌کند و ابزار ارزیابی را در اختیار دارد.

CTA 

Call to action، اصطلاحی رایج در دنیای بازاریابی دیجیتال است. درخواستی‌ست که به مخاطب داده می‌شود و توسط آن مخاطب به انجام کاری خاص تشویق می‌شود. ترجمه‌ی تحت‌اللفظی آن اقدام به عمل است. اما در مواردی فراخوان ترجمه شده است. وقتی سایت‌ها، اپلیکیشن‌ها یا شبکه‌های اجتماعی از شما دعوت می‌کنند که اقدامی انجام دهید در اصل با CTA مواجه هستید. با کال تو اکشن می‌توانید مشتریان و کاربران را ترغیب کنید.

اهمیت CTA از یک دکمه‌ی گرافیکی برای خرید بیشتر است.

Clickbait 

در جهان اصطلاحات بازاریابی، یک عنوان هیجان‌انگیز است که شما را تشویق می‌کند تا روی پیوند یک مقاله، تصویر یا ویدیو کلیک کنید. این اصطلاح مثل طعمه عمل می‌کند و باعث جلب کنجکاوی شما می‌شود. اما این در صورتی‌ست که در حقیقت شما فریب خورده‌اید و در اصل تله کلیک یک کلاهبرداری بازاریابی است. هدف از تله کلیک افزایش نرخ کلیک و جلب توجه است. با ادعاهای نادرست و جملاتی اغراق‌آمیز که فقط جنبه‌ی تحریک‌کننده دارند، سناریویی چیده می‌شود تا مخاطب به صفحه‌ی مورد نظر هدایت شود. مردم Clickbait را دوست ندارند، چرا که احساس فریب می‌کنند. تله کلیک بیش از حد وعده می‌دهد و بیشتر موارد به آن عمل نمی‌کند و چیزی ارائه نمی‌دهد. این روش به‌خاطر عدم صداقت و ایجاد حس گمراهی و ناامیدی، اعتماد مخاطب را نسبت به برند از دست می‌دهد. 

Infographic 

اینفوگرافیک‌ها، گرافیک‌ها و تصاویری هستند که اطلاعات و داده‌ها را به‌صورت تصویری توصیف می‌کنند. هدف اصلی یک اینفوگرافیک، ساده‌سازی و تجسم داده‌های پیچیده است تا افراد توسط آن بتوانند در زمان کوتاه‌تری اطلاعات را دریافت کنند. آگاه‌سازی از برند، برندسازی، جذب مخاطب، افزایش ترافیک واز دیگر اهداف این روش در بازاریابی است.

ترکیب محتوای بصری و متنی از رایج‌ترین ویژگی‌های آن است. درصد زیادی از مردم یادگیرنده‌ی بصری هستند و اینفوگرافیک ابزاری عالی برای جذب این مخاطبان است. عناصر بصری مخاطب را درگیر می‌کند و باعث می شود به محتوای شما علاقه‌مند شوند. این روش به بازاریابی محتوایی شباهت دارد. دیکشنری آکسفورد در تعریف این کلمه نوشته است؛«هر گونه چارت، نمودار، دیاگرام ودر قالب یک تصویر که به منظور ارائه‌ی اطلاعات استفاده می‌شود

کلمه‌ی «گرافیک اطلاع رسان» جایگزین اینفوگرافیک است. در کل می توان گفت: تبلیغات یک محصول یا برند توسط این ابزار صورت می‌گیرد.

Customer Relationship Management

CRM به معنای مدیریت ارتباط با مشتری‌ست و به سیستم نرم‌افزاری گفته می‌شود که برای ایجاد و مدیریت روابط با مشتری استفاده می‌شود. نرم‌افزار CRM به کسب و کارها کمک می‌کند تا تمام تعاملات خود را با مشتریان فعلی و بالقوه خود مدیریت کنند. با پلت‌فرم CRM جزییات و ترجیحات مشتری ثبت شده و فعالیت مشتری ردیابی می‌شود. با نگهداری این اطلاعات در یک سیستم متمرکز، تیم‌های تجاری در زمان نیاز، از آن‌ها استفاده می‌کنند. این نرم‌افزار برای کمک به کسب و کارها در مد‌یریت مشتری، ردیابی تعاملات مشتری و بهبود روابط کلی با مشتری طراحی شده است. باید توجه داشته باشیم که CRM بخشی از فرآیند بازاریابی نیست. حتی یک مبحث فنی در حوزه‌ی فناوری اطلاعات نیست. هم چنین از بازاریابی بر اساس پایگاه‌ داده‌ها بسیار جلوتر است. در اصل فرهنگی جامع است که در همه سازمان‌ها برای رسیدن به رسالت آن‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد.    

Evergreen Content 

محتوای همیشه سبز، به محتوایی گفته می‌شود که برای موتورهای جستجو بهبود یافته است و تاریخ مصرف ندارد. جذابیت دائمی، از ویژگی‌های این نوع محتوا به‌شمار می‌آید. بهترین مزیت محتوای همیشه سبز، بهبود رتبه‌ی سئو می‌باشد. باید در نظر گرفت، انتخاب کلمات کلیدی مناسب و هدفمند در نوشتن این مطلب با اهمیت است. بدیهی‌ست که تمام محتواها طول عمر طولانی ندارند و در بعضی موارد آپدیت کردن آن‌ها می‌تواند، کمک‌رسان باشد تا برای کاربران جذاب و کاربردی باقی بمانند. محتوای همیشه سبز مدت‌ها پس از منتشر شدن در صفحه‌ی اول گوگل شاخص می‌ماند و افزایش ترافیک وب‌سایت را نیز رقم می‌زند. در اصل از مهم‌ترین استراتژی‌ها جهت بازاریابی بهره بردن از محتوای همیشه سبز است. سعی کنید، محتوای خود را با قرار دادن در بنر اصلی وبلاگ برجسته نشان دهید. مقاله‌های آماری، خبری و موضوعاتی که برای مدتی ترند شده‌اند از جمله مواردی هستند که محتوای همیشه سبز محسوب نمی‌شوند. محتوای همیشه سبز، محتوایی زنده است که به اصطلاح مرگ ندارد. یک پست وبلاگ، یک مقاله یا یک اینفوگرافی، می‌تواند قالب اصلی این محتوا باشد. موضوعاتی که می‌توان به آن پرداخت شامل: دستورالعمل‌ها و راهنماهای مبتدیان، واژه‌نامه‌ها، مصاحبه با افراد مشهور، تاریخچه‌نگاری، معرفی کتاب واست.

Sales Funnel 

قیف فروش در مواردی، قیف بازاریابی(Marketing Funnel) یا قیف درآمد(Revenue Funnel) نیز شناخته می‌شود. مسیری که یک مشتری راغب طی می‌کند تا به مشتری واقعی تبدیل شود را قیف فروش می‌گویند که با توجه به مدل کسب و کار و نوع مشتریان، می‌تواند شکل‌های متفاوتی را ایفا کند. این روش یکی از روش‌های موثر بازاریابی به‌شمار می‌رود که منجر به جذب مشتری بیشتر می‌شود. قیف فروش برای درک بهتر فراینند فروش کارایی دارد و نقش مهمی در بالا بردن میزان فروش دارد. وقتی رفتار مشتری از ابتدای برقراری ارتباط تا زمان تبدیل شدن به مشتری بررسی شود، خواهیم دید ابتدای مسیر مخاطبان بیشتر و ورودی گنجایش بالاتری دارد. اما کم‌کم تعداد افرادی که به مشتری تبدیل می‌شوند با تنگ شدن دهانه‌ی خروجی، کم می‌شود. از راهکارهای ویژه‌ای که می‌تواند کسب و کار شما را تحت تاثیر مثبت قرار دهد و باعث تحول آن شود، برنامه‌ریزی و بررسی بازار، بهره بردن از فناوری، به‌روزرسانی محصولات و خدمات، تبلیغات و بازاریابی، مشتری‌مداری و ایده‌پردازی هوشمندانه است. شما می‌توانید به کمک متخصصان در حوزه بازاریابی قیف فروش مناسب کسب و کار خودتان را طراحی کنید و آن بهره ببرید.