دوره دوم نگارخانه ای به وسعت یک شهر

[:fa]دومین دوره رویداد هنری نگارخانه‌ای به وسعت شهر به همت سازمان زیباسازی شهر تهران و شرکت های تبلیغاتی از جمله شرکت فرادید هنر از اول تا دهم خردادماه با اکران گسترده 800 اثر از هنرمندان ایرانی و خارجی در سازه‌های تبلیغاتی شهر تهران برگزار شد.

طرح نگارخانه ای به وسعت یک شهر با بیش از دو هزار سازه تبلیغاتی در سطح شهر تهران و با همکاری شرکت های مجری تبلیغات از جمله شرکت فرادید هنر برای سال دوم نیز عملیاتی شد و حال و هوای پایتخت را از اول خرداد ۹۵ به مدت ۱۰ روز فرهنگی، هنری کرد. سال گذشته نخستين نگارخانه‌اي به وسعت يك شهر با استقبال قابل توجه شهروندان و هنرمندان و رسانه‌هاي مختلف روبه‌رو شد و امسال دوباره شهر تهران به هيئت بزرگ‌ترين نگارخانه در جهان تبدیل شد تا آثار هنرمندان ايران و جهان را از درون نگارخانه‌ها به شهر بكشانند تا يكي از بزرگ‌ترين رويدادهای فرهنگي پايتخت رقم بخورد. مجتبي عبداللهي با بيان اينكه موضوعات اعياد شعبانيه، سوم خرداد‌ماه و همچنين آزادسازي خرمشهر به موضوعات اين نگارخانه افزوده شده است، خاطرنشان كرد: دو‌سوم آثار اين دوره ايراني و مابقي آن خارجي است و اين در حالي است كه ۳۰۰ اثر نيز با موضوع حضرت مهدی (عج) و آزادسازی خرمشهر خواهد بود.

مديرعامل سازمان زيباسازی شهر تهران از اكران گسترده آثار هنری در شهر با برپايی دومين دوره نگارخانه‌ای به وسعت يك شهر خبر داد. عيسی عليزاده با اعلام اين خبر گفت: در اين دوره نيز بنا به تصميم شورای سياستگذاری نگارخانه‌ای به وسعت يك شهر، آثار هنری شاخص ايرانی و خارجی كه عموما در موزه‌ها نگهداری مي‌شوند و جزو بهترين‌ آثار هنری هستند را برای اكران در فضای تبليغات شهری انتخاب كرديم. عيسی عليزاده همچنين درباره انتخاب آثار ايرانی گفت: در اين دوره آثار هنرمندان شاخص مدرن از كمال الملك به بعد را انتخاب كرديم و بيشتر آثار هنرمندانی به نمايش در خواهد آمد كه در قيد حيات نيستند.

مدیرعامل سازمان زیباسازی شهر تهران همچنین درباره تفاوت این دوره با دوره نخست این رویداد هنری توضیح داد: در این دوره ‏زمان بیشتری برای طراحی، چاپ و نصب در اختیار داشتیم در حالی که در دوره قبل در یک زمان ۲۰ روزه این رویداد را برپا ‏کردیم. این زمان این امکان را در اختیار ما قرار داد تا ضعف‌های دوره قبل را برطرف کنیم‎. ‎

وی همچنین از مشاوره با صاحب‌نظران حوزه هنرهای تجسمی و نقد و بررسی روند برگزاری این رویداد در دوره قبل و برطرف ‏کردن اشکالات خبر داد و اظهار کرد: در گروه مشاوران ما از موزه‌ها، به طور مثال نمایندگانی از موزه هنرهای معاصر تهران و ‏موزه ملک حضور داشتند و در ‌‌نهایت این نوید را می‌دهیم که به لحاظ انتخاب آثار و اجرای آن شاهد یک اتفاق خوب در سطح شهر ‏باشیم‎. ‎

معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ضمن حمایت از استمرار طرح نگارخانه‌ای به وسعت شهر گفت: این رویداد در دومین دوره نشان داد که مسیر کمال را طی می ‌کند.

علی مراد خانی با اشاره به برپایی دومین دوره نگارخانه ‌ای به وسعت شهر اظهار داشت: نگارخانه ای به وسعت شهر ، شهر را پراز جلوه های مختلف هنر کرد و این رویداد در مسیر کمال است چرا که آثار به نمایش درآمده با کیفیت بهتر و اطلاعات کامل‌ تری به نمایش درآمده ‌اند. 
وی ادامه داد:این اقدام باید تداوم داشته باشد تا در ذهن‌ ها ماندگار شود و مجریان برپایی نگارخانه ‌ای به وسعت شهر نیز باید هر سال ایده‌ های بهتری را برای افزایش کیفیت آن داشته باشند 
وی بیان داشت: آثار این رویداد باید مانند هر نمایشگاه دیگری که در موزه ‌ها و گالری ‌ها برگزار می‌ شود، باید بر اساس شناخت مناطق و فضاها نسبت به نصب اثر اقدام شود. زیرا در این طرح شاهد بودم که برخی مکث می ‌کنند و می ‌ایستند تا آثار را ببینند و به نظر می ‌رسد که باید برای سال آینده برای مکان‌ های کند رو مثل پارک ‌ها، مترو و… برنامه‌ های متنوع‌ تری برای این طرح در نظر گرفته شود.

به گزارش روابط عمومی سازمان زیبا سازی ، معاون هنری وزارت ارشادگفت:‌ بردن آثار نقاشی و تصاویر از موزه‌های هنری به خیابان‌های تهران و نصب روی بیلبوردها یکی از روش‌های موفقی است که می‌تواند حیات جامعه را در برداشته باشد بر همین اساس ما از استمرار این رویداد در وزارت ارشاد حمایت و پشتیبانی خواهیم کرد. 

سازمان زیباسازی شهرداری تهران موظف است در سال دو تا سه درصد از زمان تبلیغات این بیلبورد‌ها را به کار فرهنگی و ‏تبلیغ محصولات فرهنگی اختصاص دهد و حالا این سازمان با یک ایده، این پراکندگی را تجمیع کرده است تا هم اثر گذاری کار فرهنگی ‏به چشم بیاید و هم یکبار در سال شهر چهره هنری تری به خود بگیرد. ‏


مسعود زنده روح کرمانی هنرمند عکاس و رئیس هیات مدیره انجمن عکاسان درباره اجرای طرح «نگارخانه‌ای به وسعت شهر» گفت: اجرای این طرح از سال گذشته انجام شد و بسیار خوشحال شدم از این که با استفاده از سازه‌های تبلیغی به یک شکل واحدی از هنر در تهران رسیدیم.

رئیس انجمن عکاسان همچنین اشاره کرد: تصور می‌کنم اگر کارها دو زبانه بود و نگاه توریست مابانه نیز دراین طرح داشتیم بهتر بود و در ذهن توریستی که به ایران سفر کرده است قطعا بهتر می‌ماند و جذاب‌تر می‌شد. جای یک بخش از هنرهای تجسمی دراین عرصه کم است درحالی که سال گذشته بخش عکس بیش از این وجود داشت که امسال کمتر دیده شد و تنها به مناسبت سوم خرداد، یکسری عکس‌های مرتبط با این رویداد ویژه در سطح شهر دیده شد. این گستره می‌تواند به عرصه‌های دیگر هنری مانند تئاتر و فیلم هم برسد و در زمانی مشخص از آثار برتر این عرصه نیز استفاده کرد و آنها را برای معرفی بیشتر به نمایش گذاشت. یا حتی بخش‌های دیگری چون سفال، سرامیک و… باید باهم همسویی داشته باشند و در اجرای این طرح جای برخی هنرهای معاصر مثل عکاسی بسیار کم بود.

در پیام مجید مجیدی آمده است: در روزگار پر مشغله روزمره دنيوي گاهي اوقات از يادمان مي رود كه فرهنگ و هنر اهميت بسزايي در زندگي شهري و جامعه ما دارد.
در اين روز ها شهر وسيع تهران به نگارخانه اي چشم نواز و زيبا تبديل شده است ، كه بنده به عنوان يك شهروند از تلاش هاي فرهنگي مجموعه سازمان زیبا سازی و شرکت های تبلیغاتی در ارتقا فرهنگ و هنر قدرداني مي كنم.

مرتضی کاظمی مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ضمن تقدیر از برگزاری رویداد «نگارخانه‌ای به وسعت شهر» گفت: این رویداد بسیار خوبی است که در شهر تهران برگزار شده و از چند منظر قابل تامل است. نخست اینکه در این طرح به هنر احترام گذاشته شده است. ایرانیان در طول تاریخ همواره مردمانی بوده‌اند که به هنر احترام گذاشته‌ و در کنار خلق اثر هنری در تحسین هنر نیز زبان‌زد هستند. از همین روست که آنچه که از تمدن ایرانیان باقی مانده هنر ماست. در واقع با برپایی «نگارخانه ای به وسعت شهر» شهرداری و سازمان زیباسازی و شرکت های تبلیغاتی به هنر احترام گذاشته‌اند.
وی افزود: دوم اینکه با اجرای این طرح به فهم مردم و شهروندان نیز احترام گذاشته شده است، زیرا فضایی ایجاد شد که مردم با هنر، هنرمندان و جلوه‌های هنری مختلف آشنا شوند.

مجید ملا نوروزی مدیرکل مرکز هنرهای تجسمی و رئیس موزه هنرهای معاصر تهران درباره اجرای طرح «نگارخانه‌ای به وسعت شهر» گفت: به عنوان کسی که مسئول هنرهای تجسمی کشور هستم و زمانی هم در سازمان زیباسازی مشغول بودم، به نظرم طرح «نگارخانه‌ای به وسعت شهر» یکی از بهترین طرح‌هایی است که بعد از انقلاب در سطح شهری انجام شده است.
ملانوروزی خاطرنشان کرد: دوسال است که فضای شهری با اجرای این طرح، تلطیف می‌شود و بسیاری از خبرگزاری‌های دنیا از این طرح به عنوان یک رویداد شگفت انگیز یاد کردند که بسیار تاثیرگذار بوده است.

محمد حقانی رییس کمیته محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر با اشاره به برگزاری دومین دوره رویداد «نگارخانه‌ای به وسعت شهر» گفت: اگر فضای شهری عرصه فرهنگ نباشد، مشکلات و معظلات بسیار به وجود می آید. معتقدم این نگارخانه هم باعث خواهد شد شهر تهران عرصه فرهنگی شود.

تهمینه میلانی آرشیتکت، نویسنده وکارگردان سینما ایران درباره تاثیرات طرح «نگارخانه‌ای به وسعت شهر» بر جامعه شهری عنوان کرد: من به عنوان کسی که سال‌ها در حوزه‌های مختلف هنری فعالیت می‌کنم از دیدن این تابلوهای زیبا و چشم‌نواز لذت بردم. البته برخی‌ها خواسته‌اند از این جریان خوب فرهنگی تعابیر سویی را نشر بدهند که کار مناسبی نیست و این بدبینی‌ها مسئله‌ساز است.
این هنرمند با اشاره به تلاش مثبت برای ارتباط گیری شهروندان با هنر نقاشی توسط این طرح از سوی مدیران شهری افزود: این نوع فعالیت‌ها با تداوم می‌توانند ارتباط مخاطب را با هنرعمیق‌تر کنند؛ زیرا در هنگام حضور آثار هنری در خیابان با دیدن این تابلوهای نقاشی مردم به یک تجربه مشترک دیداری می‌رسند و به لحاظ روانشناسی هم تاثیرات مثبتی دارد. این رویداد هنری تفکری را در شهروندان به وجود می‌آورد که عضوی از این شهرهستند و متولیان شهری برایشان ارزش قائل شده اند.

هنر پیام آور زیبایی و شادی است و همواره در طول تاریخ بر ارتقای مفاهیم ناب انسانی تاکید داشته است. هنرمندان ایرانی که بر مقام والای انسانی تاکید دارند این روزها شاهد زیباتر شدن دوبارۀ شهر تهران به وسیله طرحی متفکرانه و نو هستند. تزئین شهر با زیباترین آثار هنری ایران و جهان، تهران را بیش از گذشته به شهر خردورزی و مهربانی بدل کرده است. پایتخت ایران اسلامی امروز زیباتر و آرام تر از هر روز هست و تجربه جدید «نگارخانه ای به وسعت شهر» افق های روشنی را برای اجرای طرح های ملی و بین المللی دیگری در تهران در برابر اذهان بیدار مردم و هنرمندان پدیدار کرده است.
در این میان آنچه در صدر اخبار جهان قرار گرفته، حاکی از شگفتی جهانیان در بدل شدن یک کلانشهر به یک نگارخانه تمام وقت از معرفت و زیبایی و اندیشه است. دیدن یادگارهای مهمی از تاریخ زیباییِ ایران و جهان، دعوت به مهربان تر شدن است؛ همچنانکه بر ارتقای سطح معلومات شهروندان و تاکید بر دیدن و اندیشیدن هم صحه می گذارد.

 [:en]Tehran beautification organization has implemented “A gallery as big as a city” project alongside with advertising companies including Faradid Honar for the second year. This plan went from 21 to 30 May with displaying more than 800 works of Iranian and foreign artists. “A gallery as big as a city” plan had covered all around the Tehran city with more than 2000 advertising structures such as bridge decks, billboards, and the other advertising structures In corporation by advertising agencies such as Faradid Honar. Implementation of this project, did bring art among people and causes to change their morale. Also, causes to had culture mood for 10 days from May 21. Past year, this project was greatly welcomed by people, artists and medias. Dr. Isa Alizadeh announced: “according to the decision of policy making council of “a gallery as big as a city”, we have chosen the prominent Iranian and foreign artworks for exhibiting in the urban advertisement space. These artworks are usually kept in the museums and they are among the best ones.” The CEO of Tehran Beautification Organization also explained about the differences between this period and the first period of holding this event: in this period, we had more time for designing, publishing, and installing the artworks, while we had only 20 days in the previous period to prepare everything. The time provided us with a possibility to solve the problems of the previous period.[:]